franeaza calculatorul
/ By Optimus / Recomandari / / 0 Comments

Franeaza calculatorul la pornire sau in timpul lucrului?

Franeaza calculatorul la pornire sau in timpul lucrului? De-a lungul timpului, utilizatorii acordă atenție faptului că calculatorul sau laptop-ul a devenit mai lent in timpul lucrului, deschide mai încet fișiere și programe, incetineste in timpul jocurilor sau vizionarea de filme.

De obicei, o astfel de situație este foarte enervanta.

Dacă problema nu se rezolvă, acesta va deveni si mai neplacuta cu timpul.

De ce franeaza calculatorul?

Franarea calculatorului sau laptopului in timpul lucrului poate fi declanșata de factori tehnici. Lipsa resurselor interne și erori de software au, de asemenea, un impact negativ asupra performanței sistemului.

Computerul poate fi supra setat cu programe „grele“ sau jocuri cu cerințe tehnice ridicate. Acestea folosesc cea mai mare parte din resursele sistemului de operare si duc la incetinirea sau franarea calculatorului. De multe ori se intampla ca utilizatorul sa instaleze un program de care are nevoie doar o singura data sau instaleaza un joc doar din curiozitate.

Dupa folosire insa, utilizatorul uita de ele, dar acestea continua sa utilizeze resursele sistemului. În cazul în care nu mai este nevoie in utilizarea lor, recomandam ca aceste programe sa fie eliminate din calculator.

Vă rugăm să rețineți, daca calculatorul franeaza intens in timpul lucrului si observati o funcționare instabilă a sistemului, recomandam o verificare amanuntita antivirus si un proces de devirusare calculator in cazul prezentei acestora. Puteti face acest lucru de cu ajutorul programei antivirus instalata in calculator.

Franeaza calculatorul – cum rezolvam problema?

Există mai multe măsuri care pot fi luate pentru a scapa de problemele in legatura cu frânarea calculatorului in timpul lucrului și chiar se poate preveni majoritatea lor.

Mai jos aveti cateva:

  • monitorizarea constanta a temperaturii procesorului. Acest lucru se poate face cu ajutorul programului Everest. Foarte adesea, cauza problemelor de franare a calculatorului este supraîncălzirea unitatatilor de sistem. Daca temperatura procesorului este peste norma – e necesara o profilaxie a sistemului de racire sau înlocuire a pastei de transfer termic;
  • efectuarea curatirii registrului, deoarece acumularea fișierelor inutile este o sarcina suplimentară asupra sistemului de operare;
  • setarea programelor care se deschid automat la pornirea calculatorului. Majoritatea programelor au aceasta functie. Debifati deschiderea automata daca nu le folositi zilnic si daca nu sunt necesare la pornire;
  • verificarea periodica pentru viruși.

În cazul în care acțiunile întreprinse nu au ajutat și computerul încetinește ca și mai înainte, vă sugerăm să contactați un specialist.

Dacă aveți întrebări cu privire la starea de lucru a calculatorului, vă rugăm să ne contactați în orice moment. Oferim servicii de mentenanta si reparatie calculatoare.

Va garantam calitatea muncii noastre!

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published.