Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau
Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau

Riscurile la care te expui dacă utilizezi o Instalare Windows piratată

decembrie 1, 2019

Instalarea unei versiuni de Windows piratată de pe diverse trackere și torrente este nu doar ilegală, dar îți poate cauza și o mulțime de probleme neplăcute ulterior, atât pe plan personal cât și profesional.
Tot mai frecvent intâlnim persoane care se laudă că:
„- Mi-am descărcat o versiune nouă de windows de pe torrents și merge foarte bine și nu am probleme cu ea”
sau
„- Un cunoscut mi-a instalat windows-ul cu doar 50-80 lei și merge foarte bine ”
etc.
Ei bine, totul este mult mai complicat în realitate, indiferent de faptul că la noi legislația nu este atât de strictă încă cu utilizarea softului piratat. Dacă folosești în cadrul companiei tale softuri piratate, riști să ai probleme cu legea, iar amenzile vor fi foarte neplăcute. Dacă folosești o Instalare Windows piratată pentru calculatorul personal, la fel poți avea parte de o mulțime de probleme de care încă nu îți dai seama.

Îți prezentăm mai jos cele mai frecvente riscuri cărora te expui atunci când folosești o Instalare Windows piratată:

Instalare Windows Nelicentiat
  1. Versiunea de Windows poate fi virusată. De fapt aceasta de la bun început este virusată în practic 99% din cazuri. Persoanele care se ocupă cu crearea acestor versiuni ”gratuite” de Windows folosesc diferiți viruși pentru a bloca sistemul de licențiere de la Microsoft, ulterior pe lângă aceștia, deseori sunt injectați și mulți alți viruși prin intermediul cărora hackerii pot primi foarte ușor accesul la calculatorul tău iar consecințele pot fi foarte diverse și neplăcute în acest caz.
  2. Îți pot fi furate datele personale: poze, video, documente, accesul la rețelele de socializare, datele bancare etc. Cel mai neplăcut este atunci când îți regăsești întâmplător pozele personale expuse public pe net, sau atunci când un document important ajunge pe mâini străine, și cu atât mai mult, atunci când vezi transferuri neclare de pe cardul tău bancar. Această listă poate continua și cu accesul la profilurile de pe rețelele de socializare și email-uri. Mulți au avut parte de mesaje transmise automat întregii liste de prieteni pe skype sau facebook. Acest lucru poate crea impresii neplăcute prietenilor tăi despre tine.
  3. Poți fi spionat prin intermediul camerei și al microfonului calculatorului. Ba mai mult, hackerii îți pot urmări chiar și ceea ce scrii prin intermediul tastaturii, iar acest lucru este foarte riscant atunci când introduci parolele la diferite conturi online sau când introduci parola de confirmare la diverse tranzacții bancare online.
  4. Resursele calculatorului tău pot fi utilizate pentru diferite sisteme de generare a cripto-valutei. Hackerii pot construi diverse sisteme prin intermediul cărora folosesc resursele calculatoarelor ce rulează versiunea de windows piratată de ei. Astfel o parte din RAM-ul calculatorului, a procesorului sau a procesorului grafic vor fi utilizate de altcineva fără acordul tău.
  5. Calculatorul va lucra instabil. Posibil inițial să fii mulțumit de performanță însă după o perioadă scurtă de timp (2-3 luni), calculatorul tău va începe să frâneze iar și să funcționeze cu probleme. Motivul este simplu - nu vei primi actualizările necesare, acest lucru crește vulnerabilitatea sistemului la viruși, ulterior vei avea parte de una sau mai multe din surprizele menționate anterior: virusare, reclame nedorite, acces neautorizat la fișiere etc.

Ce îți recomandăm pentru a evita toate aceste neplăceri?

Intalare Windows Oficial

1. Dacă ai o versiune de Windows Oficial instalată pe calculator încă de la procurare, iar acesta a început să frâneze sau să lucreze instabil - nu te grăbi să schimbi windows-ul. Cu atât mai mult să apelezi la persoane care pretind că îți pot instala windows-ul cu 50-100lei, sau să descarci o versiune de pe torrente. Deseori cauzele frânării calculatorului pot fi diferite: este necesară o curățare de praf, sau trebuie de revizuit programele instalate și de eliberat o parte din memorie, sau calculatorul a fost virusat din cauza utilizării altor softuri piratate(Microsoft Office, Antivirus, Drivere neoficiale etc). Înainte de a propune re-instalarea Windows-ului, noi efectuăm o diagnosticare a dispozitivului pentru a determina concret problema acestuia, ulterior îți oferim serviciul necesar.

2. Dacă deja ai o Instalare Windows Piratată instalată și nu dispui de buget pentru achiziționarea unei licențe oficiale, îți recomandăm să treci pe un sistem Linux. Acest sistem de operare este mult mai sigur decât Windows, și are o mulțime de versiuni dezvoltate practic pentru orice tip de utilizator. Iar partea cea mai bună - este gratuit! Dacă folosești calculatorul doar pentru a naviga pe net, apeluri skype cu rudele de peste hotare și prietenii, pentru a asculta muzică și privi filme - 100% îți recomandăm utilizarea unei versiuni de Linux. Dacă nu cunoști ce versiune să alegi și cum să o instalezi, poți apela la noi. Vom alege versiunea potrivită pentru resursele calculatorului tău și pentru necesitățile tale ca utilizator.

Dacă ți-a fost utilă informația de mai sus, distribuie pentru a o vedea și prietenii tăi pe rețelele de socializare.
Iar dacă te confrunți cu una din problemele relatate în acest articol, contactează-ne cât mai rapid!

Cum ne poți găsi

Avem două ateliere în Chișinău. Te poți apropia direct la unul din ele fără a face o programare prealabilă.
Adițional, dacă este necesar putem oferi și servicii de curierat pentru a prelua dispozitivul de la domiciliu.
Atelierul din centru
Atelierul de la telecentru
© Optimus 2024  - Toate Drepturile Sunt Rezervate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram