Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau
Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau

Windows 11 - Top 7 caracteristici și cum să verifici dacă e compatibil cu dispozitivul tău

octombrie 19, 2021

Microsoft a prezentat încă un upgrade la cel mai popular și utilizat sistem de operare, este vorba despre Windows. Cea mai recentă versiune de Windows se numește Windows 11 - un nume consecutiv la Windows 10 care a fost lansat în 2015.

În timp ce Windows 11 este în prezent în versiune beta, va dura ceva timp până când Microsoft va face actualizarea stabilă. În acest articol am combinat cele mai importante funcții Windows 11, astfel încât să știți la ce să vă așteptați și să puteți înțelege dacă acesta va fi compatibil cu dispozitivul de care dispuneți sau nu.

Interfață de utilizator renovată și mai curată

Imediat ce porniți Windows 11 pe laptop / PC, primul lucru pe care îl veți vedea este aspectul revigorat cu o senzație mai modernă, unde meniul Start este acum în centrul ecranului (acesta poate fi mutat la stânga dacă esti fidel versiunilor precedente de Windows). Cu meniul Start în centru, utilizarea sistemului devine mai accesibilă și mai plăcută (cel puțin așa spune Microsoft). Meniul start poate fi personalizat la fel ca și în versiunile precedente astfel încât fiecare utilizator își poate adapta maximal posibil sistemul conform propriilor preferințe.

Top 10 des fonctionnalites de Windows 11 que vous devez
Preluat de pe: Microsoft.com

Aplicații Android

Android Apps

Aplicațiile Android vor fi integrate în mod nativ prin noul magazin Microsoft – o schimbare pe care utilizatorii acestui sistem de operare o așteaptă de ani de zile. Deși puteai accesa aplicații Android de pe un computer cu Windows 10 în anumite cazuri (de exemplu, dacă dețineai un telefon Samsung Galaxy), cu Windows 11 ai posibilitatea de a le descărca direct pe propriul PC.

Aplicațiile Android se vor regăsi în magazinul Microsoft, prin Amazon Appstore. Asta înseamnă că va trebui să descarci Amazone Appstore pentru a accesa cele 500.00 de aplicații disponibile, inclusiv Disney Plus, TikTok, Netflix, Pinterest, Uber și multe altele. Cu toate astea, nu vei putea accesa fiecare aplicație Android care se găsește în Google Play Store.

Pentru început, va trebui să descarci Amazon Appstore și să te conectezi sau să creezi un cont nou. Apoi, vei putea căuta aplicații fie gratuite, fie plătite – așa cum poți face pe orice altă platformă. Aplicațiile Android vor fi integrate în bara de Start și vor apărea, de asemenea, în Taskbar (bara de activități).

Widgets

Widgets

Windows 11 va adăuga widget-uri interfeței – un feed personalizat bazat pe Inteligență Artificială, care îți va arăta informații precum știri, vreme, evenimente din calendar, liste de sarcini și fotografii recente. Widget-urile sunt similare cu o funcție intitulată “News & Interests”, regăsită într-o actualizare recentă a Windows 10. 

Vei găsi butonul pentru widget-uri în Taskbar-ul proaspăt reproiectat. Atunci când vei face click pe acesta, va apărea un panou în partea stângă a ecranului pe care vei vedea o serie de widget-uri care îți vor oferi instant informațiile pe care le cauți. De asemenea, poți extinde panoul pe tot ecranul.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Windows 11 va integra platforma de chat Microsoft Teams direct în sistemul de operare, facilitând accesul pentru utilizarea zilnică. Te vei putea conecta cu persoane în Teams atât pe Windows, cât și pe Android, Mac sau iOS.

Teams va apărea de acum în Taskbar. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe pictograma Teams pentru a porni un tool de Chat, iar de aici vei avea de ales între a trimite un mesaj, un sms sau un apel vocal sau video către unul din contactele tale. Fă click pe Meet sau Chat pentru a alege pe cine dorești să contactezi. Mai poți de asemenea să deschizi versiunea completă Microsoft Teams făcând click pe caseta din partea de jos a ecranului Chat.

Desktops

Desktops

Windows 11 îți va permite să creezi mai ușor desktop-uri virtuale separate și să le personalizezi cu imagini de fundal diferite, astfel încât să poți crea un desktop separat pentru uz personal, serviciu, scoală, jocuri și multe altele, și să poți comuta cu ușurință între ele. Acest lucru este similar cu funcția de virtual desktop din MacOS.

Snap Layouts

Atunci când lucrezi în mai multe ferestre deschise, Windows 11 îți va permite să le aranjezi în diferite feluri pe ecran, și va salva toate acele ferestre în aceeași ordine.

Snap Layouts

Când deschizi o fereastră nouă, vei vedea un buton care arată ca un pătrat în colțul din dreapta sus, între butonul X și cel de minimizare. Fă click pe acesta pentru a vedea diferitele opțiuni de layout disponibile pentru fereastra respectivă și selectează-l pe cel potrivit, alături de poziția în care dorești să plasezi fereastra în layout.

Snap Groups

Snap Groups reprezintă setul de ferestre deschise pe care le-ai salvat în Snap Layouts. Poți accesa Snap Groups cu ușurință, din Taskbar. Plasează cursorul în bara de activități și vei vedea diferite grupuri de site-uri și aplicații pe care le-ai creat. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe cel pe care dorești să îl deschizi din nou din întregul grup. 


În plus, Microsoft a pregătit și câteva surprize pe partea de web development. Microsoft are un nou tool, intitulat PWABuilder3. Prin intermediul acestuia, poți crea o aplicație web progresivă (PWA – Progressive Web App) dintr-o aplicație web, în doar câteva minute. De asemenea, acest tool te va informa dacă aplicația ta e gata pentru Microsoft Store.

Cum verifici dacă dispozitivul tău e compatibil cu Windows 11

Compania precizează că Windows 11 este construit pe fundația compatibilă cu Windows 10, în așa fel încât acesta va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Compania precizează ca noua versiune va fi disponibilă în perioada imediat următoare.

Pentru a verifica dacă dispozitivul tău este compatibil cu noua versiune, poți intra AICI, iar la finalul paginii vei găsi secțiunea ”Check for compatibility”, de unde vei fi nevoit să descarci o aplicație.

Odată descărcată, vei urma o serie de pași simpli de instalare, iar la finalul procesului ți se va deschide o fereastră în gare găsești butonul Check Now. Microsoft menționează că resursele minime necesare pentru a putea instala Windows 11 sunt cele din imaginea de mai jos(click pe imagine pentru o versiune mai mare).

Windows 11
Sursa foto: Microsoft.com

Ce spun clienții noștri despre noi
---

Zeci de persoane au rămas mulțumite de calitatea serviciilor prestate de noi
сервис пк - reparare tastatura laptop - асус центр - repararea calculatoarelor
сборка пк - reparare hard disk laptop - сервис пк - reparare tastatura laptop
ремонт пк - reparare calculator - сборка пк - reparare hard disk laptop
ремонт ноута - reparatii baterii laptop - замена экрана - reparatii calculatoare
ремонт леново - reparatii pc - ремонт экрана - reparatii placi de baza
ремонт компов - reparatii monitoare - ремонт леново - reparatii pc
Vezi mai multe recenzii
ремонт lenovo - reparaţii laptopuri - ремонт бп атх - reparatii macbook
ремонт hp - pret instalare windows - ремонт pc - reparare baterie laptop
запчасти asus - reparatii computere - клавиатура hp - reparatii display laptop
ремонт acer - reparatie placa video laptop pret - ремонт asus - reparatie printer
очистка пк - reparati calculatoare - асус ремонт - reparatie calculatoare
ит сервис - curatare laptop pret - ит услуги - depanare calculatoare
помощь пк - pret curatare laptop - ремонт hp - pret instalare windows
пк сервис - laptop reparatii - помощь пк - pret curatare laptop
пк ремонт - instalez windows la domiciliu - пк сервис - laptop reparatii
пк мастер - instalare windows pret - пк ремонт - instalez windows la domiciliu
ремонт бп атх - reparatii macbook - ремонт компов - reparatii monitoare
ремонт pc - reparare baterie laptop - ремонт пк - reparare calculator
клавиатура hp - reparatii display laptop - ноутбук центр - reparatii incarcator laptop
клава ноута - reparatie laptop - комп ремонт - reparatie placa de baza laptop pret
ит услуги - depanare calculatoare - мастер пк - instalare windows
ноутбук центр - reparatii incarcator laptop - ремонт lenovo - reparaţii laptopuri
бп ноутбука - reparatie imprimanta - клава ноута - reparatie laptop
асус центр - repararea calculatoarelor - очистка пк - reparati calculatoare
ремонт asus - reparatie printer - ремонт компа - reparatii balamale laptop
запчасти acer - reparatii calculator - запчасти asus - reparatii computere
бп ноутбука - reparatie imprimanta - клава ноута - reparatie laptop
асус центр - repararea calculatoarelor - очистка пк - reparati calculatoare
мастер пк - instalare windows - пк мастер - instalare windows pret
комп ремонт - reparatie placa de baza laptop pret - ремонт acer - reparatie placa video laptop pret
E timpul să devii și tu clientul nostru fidel!
Consultație GRATUITĂ

Articole utile
---

Atelierul din centru
Atelierul de la telecentru
© Optimus 2022 - Toate Drepturile Sunt Rezervate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram